הנחיות ותקינה של משרד התחבורה

על פי התקנות והנהלים של משרד התחבורה כל עולה חדש תושב חוזר או תושב רשאי לייבא רכבים בייבוא אישי. יש לדעת כי ייבוא אישי רכבים הינו הליך מורכב הדורש בקיאות וידע רב בתהליכים השונים. לפיכך, לפני שניגשים לתהליך של רכישת רכבים בייבוא אישי יש להכיר היטב את הנהלים, המגבלות, הכללים השונים, התשלומים, ולמעשה את כל התהליך מבחירת הרכב ועד לשחרורו מהמכס.

כאשר מדובר על רכבים בייבוא אישי נשאלת השאלה האם קיים הבדל בייבוא אישי רכבים כאשר מדובר על מדינות שונות?

התשובה היא שאכן קיים הבדל בייבוא אישי של רכבים ממדינות שונות. הארץ שבו הרכב מיוצר היא משפיעה על המיסוי והתקינה. כך, תקינת הרכב בישראל סומכת על התקנים באירופה בלבד(EC, EEC), והיא מאפשרת לייבא רכבים בייבוא אישי העומדים בתקינה זו בלבד. על מנת להוכיח שהרכב המיובא עומד בתקינה אירופית, יידרש המייבא להציג תעודת  Certificate of Conformity – COC.

יחד עם זאת, מותר גם לייבא רכבים בייבוא אישי העומדים בתקינה אמריקאית (FMVSS), שיוצרו במדינות נפט"א בלבד. מדינות נפט"א הן: ארצות הברית, קנדה ומקסיקו. על מנת להוכיח שהרכב המיובא עומד בתקינה אמריקאית, יידרש המייבא להמציא  Certificate of Title ו-Car Fax מקורי. יש להקפיד שמסמך זה יכלול בתוכו את ההיסטוריה המלאה של הרכב המיובא.

לסיכום, בין יתר הנושאים שיש לברר ברכישת רכבים בייבוא אישי, יש לשים לב שהרכב עומד בתקינה האירופאית שנהוגה בארץ. קיימות מכוניות אמריקניות רבות או אירופאיות או יפניות המיוצרות בארה"ב שניתן לייבא לארץ. יחד עם זאת, ישנם דגמים אחדים של רכבים שאסורים בייבוא אישי בגלל בעייתיות הקיימת בצורת פנסי החזית. בין הדגמים: ביואק, אנקלייב, פונטיאק ועוד.

כל האמור במדריך זה הוא בגדר שירות לגולשים על רכבים בייבוא אישי. אין לראות במדריך תחליף לייעוץ משפטי או לעיון בנוסח המלא של החוזים והתקנות.

מהו מיסוי ירוק בתחום היבוא האישי של רכב?
PREVIOUS POST
יבוא אישי של אופנועים מסוג L
NEXT POST