למי כדאי ליבוא רכבי יוקרה?

ליבוא רכבי יוקרה מתאים בעיקר למי שחושק במכונית יוקרה מיוחדת וייחודית, כזו שלא מייבאים באופן סדיר על ידי היבואנים המוכרים בארץ ובקיצור לאוהבי לייף סטייל.  כמו כן הוא יתאים למי שאינו מתפשר על סטנדרטים גבוהים בכל הנוגע לרמת האבזור של כלי רכב, דבר שלא ניתן להשיג בארץ במחירים סבירים כמו בחו"ל.

כיום, רכב יוקרה ייחודי ברמת אבזור גבוהה הוא כבר לא נחלת העשירים בלבד, בזכות תהליך היבוא. כאשר מבצעים רכישה באמצעות יבוא אישי, רכבי יוקרה מיוחדים הם בהישג יד, תוך חיסכון משמעותי של עשרות ואף מאות אלפי שקלים.

יחד עם זאת, כאשר אתם מעוניינים לגשת לתהליך יבוא אישי רכבי יוקרה, עליכם לקחת בחשבון מספר נתונים חשובים שהופכים את התהליך למורכב ואף מעט יקר. בתור יבואנים אישיים עליכם למצוא בעצמכם בדרך זו או אחרת את המכונית המתאימה לכם ביותר בחו"ל. לאחר מכן עליכם להשיג "אישור שירות" מהיבואן הרשמי בישראל לצורך קבלת רישיון יבוא ממשרד התחבורה. תמורת אישור זה במקרים מסוימים יהיה עליכם לשלם סכום רב כיוון שהיבואנים אינם רואים בעין יפה יבוא אישי. על מנת להשיג את אישור זה ניתן לפנות למוסך שמתמחה בדגם הרכב או אף לאחריות של היצרן.

כמו כן בתהליך רכישת רכב באמצעות יבוא אישי רכבי יוקרה, עליכם לוודא שמדובר ברכב המתאים לתקינה הישראלית. במידה ורכב היקרה המיובא אינו מתאים לתקינה, יידרש מכם להתאים אותו לכך מבחינה טכנית, לדוגמא: להחליף את הפנסים בחזית הרכב. גם רכישת הרכב כמו בחירת הרכב היא שלב בפני עצמו שכן מדובר בביצוע עסק בין שתי יבשות, עבודה שמקשה על התהליך מבחינות מסוימות.

לאחר שרכשתם את הרכב בחו"ל עליכם לדאוג להובלה של הרכב לארץ, ולתשלום המס המגיע כעמלות המכס על הרכב. במידה ותהליכים אלו עברו בשלום תוכלו סוף כל סוף להעלות את הרכב על כבישי הארץ.

עליכם גם לדעת כי בתהליך יבוא אישי רכבי יוקרה אין לבצע העברת בעלות של הרכב שנה מאז היבוא או שנתיים במידה ודגם הרכב לא מיובא באופן סדיר. כמו כן רוב מוסכי הרשת של היבואנים, לא ישמחו להעניק לרכב המיובא ביבוא אישי טיפול שוטף, וניתן יהיה לבצע זאת רק במוסכים פרטיים שאינם רואים בכך חתירה. קחו בחשבון גם שלא בכל מוסך ישמחו לבצע תיקונים במסגרת האחריות על רכב מיובא.

מה קונים ביבוא אישי רכבי יוקרה ?

כאשר ניגשים לבחירת רכב ביבוא אישי רכבי יוקרה יש לקחת בחשבון את ההיבטים החוקיים שבעניין, לוודא שרכב היוקרה שעליו אתם חולמים הוא מאושר על פי חוק. מבחינה חוקית מותר לייבא ביבוא אישי רכבי יוקרה מכוניות נוסעים ורכב מסחרי קל, שמשקלן לא עולה על 3.5 טון. כאשר מכוניות אלה יכולות להיות הן חדשות, והן משומשות עד שנתיים.

ניתן לחלק את הדגמים המותרים ביבוא אישי רכבי יוקרה לשני סוגים: הסוג הראשון הוא דגם שמיובא לארץ על ידי היבואנים הרשמיים, לדוגמא: ג'יפ "גרנד צ'ירוקי". סוג הדגמים השני המותר ביבוא אישי, הם גם כאלו שיצרן הרכב שלהם מיוצג בארץ למרות שהדגם עצמו לא מיובא באופן סדיר, לדוגמא: פורד "מוסטאנג".

בנוסף למוסטאנג, רבים מייבאים ביבוא אישי רכבי יוקרה כמו: טויוטה "סקויה", טיוטה  "קאמרי" היברידית, קאדילק "אקסלייד" ועוד. המשותף לכל הדגמים הללו שהם מסוג הדגמים הראשון אינם מיובאים לארץ באופן סדיר ורשמי על ידי יבואנים, אלא רק היצרן שלהם מיוצג בארץ.

מתוך הנתונים עולה כי שיבוא אישי רכבי יוקרה הופך להיות נפוץ יותר ויותר ואף לנגוס משמעותית ביבוא הרשמי. כך לדוגמא: סובארו טרייבקה שיובאו מדגם זה 99 מכוניות באמצעות יבוא אישי, לעומת 74 מכוניות דרך היבואן הרשמי באופן מסודר. דגם זה הוא רק מייצג, אך ניתן להבחין בתופעה בדגמים רבים נוספים.

עוד עולה מנתוני השטח כי הרוב המוחלט של המכוניות שמיובאות לארץ ביבוא אישי רכבי יוקרה הן משומשות ולא חדשות, בגלל מחירן הנמוך יותר. כך שמכונית חלומותיכם אותה אתם מעוניינים לייבא ביבוא אישי רכבי יוקרה, תצטרך להתחרות רק מול מכוניות משומשות.

כאשר ניגשים לקניית מכונית יוקרה באמצעות יבוא  אישי רכבי יוקרה, חשוב להיות בקי ולהתמצא בתהליך על כל פרטיו, מעבר לברור הדגם אותו אתם מעוניינים לייבא. מסיבה זו מומלץ בכל פה לסור או אך ליצור קשר טלפונית עם סוכנות ליבוא אישי רכבי יוקרה הבקיאה בכל התהליך. הסוכנות תדע לספק לכם את המידע הנחוץ בכל הקשור להשגת המסמכים או הרישיונות שעליכם להמציא, ותייצג אתכם כנדרש מול הרשויות והגורמים הרלוונטיים המעורבים בתהליך.

בעזרת סוכנות אמינה ומקצועית הדרך שלכם ליבוא אישי רכבי יוקרה חלומיים הופכת להיות קלה מתמיד!

מתי כדאי לבצע יבוא אישי רכבי יוקרה ?

יבוא אישי של כלי רכב, ובפרט יבוא אישי רכבי יוקרה הינו תחום שצובר תאוצה בשנים האחרונות, עד כדי ירידה משמעותית ביבוא הסדיר והרשמי. נראה שיבוא אישי רכבי יוקרה הופך עם הזמן לכדאי ומשתלם היום יותר מאי פעם.

על מנת לסבר את האוזן נציג זאת גם במספרים: הנתונים מראים כי אשתקד הובאו לישראל קרוב ל-30,000 כלי רכב ביבוא אישי ברובם מארצות הברית. המאפיין את רוב כלי הרכב שיובאו הוא שמדובר ברכבי יוקרה וג'יפים יוקרתיים למיניהם. כמות זו של יבוא אישי רכבי יוקרה מהווה אמנם באחוזים רק 1.7% מכלל המכוניות שהובאו לארץ על באופן סדיר על ידי יבואן רשמי, אך מהנתונים עולה כי התופעה היא במגמת עליה מתמדת.

למשל, בהשוואה לשנים- 2004-2006 יובאו ביבוא אישי רכבי יוקרה רבים כ- 500-700, ובשנים 2009-2008 מספר רכבי היוקרה שיובאו הכפיל את עצמו ב- 6! כלומר, עם השנים תופעת יבוא אישי של רכבי יוקרה רק הולכת וצוברת תאוצה והופכת להיות עסק רציני ביותר. או אם נרצה לומר זאת באחוזים- יבוא אישי רכבי יוקרה עומד על 30%-25% משוק הרכב בישראל!

הסיבה העיקרית לכך שתופעת יבוא אישי רכבי יוקרה עד כה הייתה רדודה היא תשלום המס הגבוה על רכב חדש. סיבה נוספת לכך היא ההשתלטות יבואני הרכב הרשמיים על שוק הרכב באופן מוחלט כמעט. עם נתונים כאלה, תופעת יבוא אישי של רכבי יוקרה הייתה עד כה נחשבת לפעולה חריגה ובלתי מקובלת שאף מזוהה עם חתרנות נגד יבואני הרכב הסדירים.

חשוב להבין שיבוא אישי רכבי יוקרה אינו דבר פלילי כלל וכלל והוא מעוגן בחוק. על פי חוק כל אזרח ישראלי שמחזיק ברישיון נהיגה בתוקף רשאי לייבא כלי רכב לשימוש אישי ולא מסחרי או עסקי. החוק מגביל את יבוא אישי רכבי יוקרה לשתי מכוניות בשנה שמותר לאזרח לייבא, ואוסר על מכירת הרכבים הללו עד שנה מתאריך היבוא או עד שנתיים אם הדגם לא ייובא ביבוא הסדיר.

לאחרונה יותר ויותר אזרחים מממשים את זכותם לייבא יבוא אישי רכבי יוקרה. זאת כמובן למורת רוחם של היבואנים הרשמיים שעד כה נהנו מרווחים גדולים כתוצאה מפערי המחירים בין מחיר המכונית בחו"ל לבין המחיר שאותה מכרו בארץ. פערים המגיעים במקרים מסוימים למאות ועשרות אלפי שקלים. כיום, גם קיימות סוכנויות רבות ליבוא אישי רכבי יוקרה המקלות על תהליך היבוא אישי והופכות אותו לממשי יותר מתמיד.

איך להוציא רישיון ל רכב ביבוא אישי ?

אחד משלבי התהליך של הבאת רכב ביבוא אישי הוא הוצאת רישיון יבוא. שלב זה מגיע לאחר רכישת הרכב בחו"ל, והוא הכרחי על מנת להכניס את הרכב לישראל. חשוב לוודא שמשרד הרישוי מעניק רישיון יבוא על הרכב שנבחר ולהשיג אותו עוד לפני שהרכב מגיע לארץ. בדרך זו נחסכים קנסות מיותרים. את רישיון היבוא יש לבקש חודשיים לפחות לפני הגעתו של הרכב ארצה. עד לשנת 2009 היה צורך להגיע למשרד התחבורה ולהגיש בקשת רישיון יבוא, אולם החל מ-2009 התהליך מתבצע באמצעות הדואר והטלפון על מנת למנוע את הטרחה המרובה.

את הטפסים המתאימים להגשת בקשה לרישיון יבוא של רכב ביבוא אישי יש להוריד מהאינטרנט באתר משרד התחבורה. יש למלא בעיון את הטפסים, ולאחר מכן להעביר אותם למשרד התחבורה באחת מהדרכים הבאות: בדואר: עבור מחלקת יבוא רכב, משרד התחבורה. כתובת: רחוב המלאכה 8, ת.ד: 57031 תל אביב 61570. ניתן גם למסור באופן ידני לשומר של משרד התחבורה בכתובת הנ"ל.

לצורך קבלת רישיון יבוא לרכב ביבוא אישי תידרשו למלא ארבעה טפסים: טופס בקשה לרישיון, נספח טכני, הצעת הזמנה ותצהיר של מבקש הרישיון חתום על ידי עורך דין. יש להקפיד למלא אך ורק את הטפסים המעודכנים כפי שהם מופיעים באתר של משרד התחבורה, היות וטפסים אחרים לא יתקבלו.

לאחר הגשת הבקשה עם כל המסמכים הנלווים אליה, תבצע מחלקת היבוא בדיקה של הטפסים ותשלח אליכם אישור על הגשת הבקשה. אישור זה נשלח כחודש לאחר שהתקבלה הבקשה. במידה והבקשה הוגשה כראוי עם המסמכים הנדרשים, ואין בעיות ברכב אותו מעוניינים לייבא, רישיון היבוא נשלח בדואר לאחר כחודש מאז שהתקבלה הבקשה. במידה והבקשה נשלחה ללא המסמכים, היא לא תטופל והיא תשלח חזרה למבקש.

חשוב לדעת כי רישיון יבוא מאפשר למעשה לשחרר את הרכב ביבוא אישי מהמכס. יחד עם זאת רישיון זה לא מבטיח שהרכב יקבל רישיון רכב קבוע ממשרד התחבורה. רישיון רכב יתקבל לאחר שייבדק שהרכב עומד בכל הדרישות וכי הוא תקין ותקני.

לסיכום, כאשר ניגשים לתהליך הבאת רכב ביבוא אישי יש לוודא היטב את כל הפרטים הנדרשים בתהליך מראש בכדי למנוע עוגמת נפש בשלב מאוחר יותר.

איך מתבצע יבוא אישי רכבי יוקרה ?

רכישת רכבי יוקרה באמצעות יבוא אישי נחשב במשך השנים לחלום רחוק ולא מציאותי שלא ניתן למימוש. בשנים האחרונות, באמצעות תהליך יבוא אישי רכבי יוקרה הפך החלום של רכב מנהלים יוקרתי או כל רכב אחר להיות מציאותי יותר מתמיד. יבוא אישי רכבי יוקרה באמצעות סוכנות הופך את התענוג שברכב יוקרה להיות בהישג יד, ולא רק לעשירים בלבד.

באמצעות סוכנות העוסקות ביבוא אישי רכבי יוקרה כל מכונית ניתנת להשגה. זאת בהתאם לחוק מדינת ישראל לרכוש רכבי יוקרה ממדינות מסוימות ובהגבלת של עד שתי מכוניות בשנה לשימוש אישי בלבד. היתרון הוא שבאמצעות תהליך יבוא אישי רכבי יוקרה ניתן להשיג מכוניות יוקרה בדגמים נדירים שלא מוצעים על ידי היבואנים של יצרני הרכב השונים. בהתאם לכך, גם רמות האבזור של אותם רכבים הן רבות ומגוונות.

בכל הנושא של יבוא אישי רכבי יוקרה חשוב להבין כי חלקם הגדול של היבואנים בארץ גורפים לכיסם רווח משמעותי על כל מכירה של רכב. באמצעות תהליך של יבואי אישי רכבי יוקרה, חוסכים את העלות הגבוהה שמשלמים לאותם יבואנים, כיוון שרכישת הרכב מתבצעת בצורה אישית. למעשה, כאשר מדובר על רכב משפחתי הפערים אינם גדולים כל כך, אך כאשר מדובר על יבוא אישי רכבי יוקרה שמחירה הוא בסביבות חצי מיליון, הרי שניתן לחסוך ברכישה כזו אף מאות אלפי שקלים בהשוואה לרכישה דרך יבואן.

מעבר לחיסכון המשמעותי במחיר, כאשר מבצעים רכישה ביבוא אישי רכבי יוקרה באמצעות סוכנות, תהליך היבוא הופך להיות קל ובטוח. הסוכנות מסייעת ללקוח החל משלב בחירת הדגם הייחודי ועד להבאתו לארץ והעלאתו על כבישי הארץ . היא עומדת מול כל הגורמים המעורבים בתהליך היבוא ומייצגת את הלקוח הן בארץ והן בחו"ל. כמו כן הסוכנות מסייעת ללקוח בכל תהליכי הבירוקרטיה המייגעים הן בארץ והן במקום רכישת הרכב, דואגת לביטוחים המתאימים ולתשלומים השונים. כמו כן הסוכנות מציעה שירותי מימון לעלויות היבוא.

באמצעות סוכנות המסייעת בהליך יבוא אישי רכבי יוקרה, הרכב היוקרתי והנכסף הופך להיות בהישג יד. כאשר התהליך כולו נעשה במקצועיות מקסימלית, מתוך הבנה והתאמה לטעמו, לדרישותיו ולצרכיו של הלקוח.

מי יכול לייבא רכב ביבוא אישי ?

על פי החוק במדינת ישראל כל אזרח רשאי לייבא רכב ביבוא אישי. ניתן לראות שבעבר כי מי שבעיקר מימש את ההטבה שבחוק- היו תושבים חוזרים ועולים חדשים. הסיבה לכך היא מפני שהללו רצו להביא לארץ יחד עמם את רכבם ולממש את הטבות המס שמגיעות להם. כך גם ניתן לראות שהבאת רכב ביבוא אישי נעשה בעבר גם על ידי חובבני רכב. חובבנים אלה ייבאו לארץ כלי רכב ביבוא אישי לא באופן מסחרי, לרוב לצרכי אספנות.

עם הזמן תהליך של רכישת רכב ביבוא אישי החל לצבור תאוצה גם בקרב מי שאינם עולים חדשים או תושבים חוזרים. הסיבה לכך היא הקלות שבה ניתן לבצע רכישת רכב ביבוא אישי כיום באמצעות סוכנות מתאימה. הסוכנות היא זו שמייצגת את האזרח מול רשויות השלטון והגורמים הרלוונטיים ומלווה אותו בכל אחד משלבי תהליך רכישת רכב ביבוא אישי. הליווי שניתן מהסוכנות נעשה במקצועיות תוך התאמה מלאה לדרישותיו ולצרכיו של הלקוח.

על מנת לממש הטבה זו של רכישת רכב ביבוא אישי, על האזרח המעוניין לייבא רכב ביבוא אישי להחזיק רישיון נהיגה שהוא בתוקף ומתאים לסוג הרכב אותו הוא רוצה לייבא. כמו כן יש לוודא כי הרכב המיובא לארץ יתאים לדרישות משרד התחבורה על מנת שהוא יקבל רישיון רכב קבוע ויוכל לנוע על כבישי הארץ.

כך למשל ניתן לרכוש רכב ביבוא אישי רכבים באמצעות נציג של יצרן הרכב בארץ. זאת בתנאי שאותו נציג עומד בתנאי משרד התחבורה ואכן משווק את הדגמים של אותו יצרן. ניתן גם לרכוש רכב ביבוא אישי לא באמצעות יבואן ובאופן פרטי, זאת כאשר הרכב הוא לא לשימוש מסחרי או עסקי אלא לשימוש אישי בלבד. היתרון בתהליך כזה הוא האפשרות לייבוא אישי של רכבי יוקרה או כל רכב ייחודי שבו אתם חפצים, ואין להשיגם דרך היבואן הרשמי בארץ. תנאי נוסף הוא שהרכב אותו מעוניינים לייבא לא נמצא יותר משנתיים על הכביש.

איך מוכרים רכב ביבוא אישי?

אמנם מבחינה חוקית רשאי כל אזרח לייבא רכב ביבוא אישי, אך עד לאחרונה הדבר לא היה נפוץ כל כך. כיום, רכב ביבוא אישי הפך להיות חלום הנמצא בהשיג יד של כל אזרח. הסיבה העיקרית שתרמה לכך היא העובדה שכיום ישנן סוכנויות רבות המתעסקות עם רכישת רכב ביבוא אישי, דבר שמקל מאד על תהליך היבוא.

לאחר שהאזרח יצר קשר עם הסוכנות, תהליך רכישת רכב ביבוא אישי הופך להיות קל מתמיד. הסוכנות היא זו שעומדת מול הרשויות והגורמים הרלוונטיים ומייצגת נאמנה את האזרח. תפקידה של הסוכנות היא ללוות את האזרח בכל שלב משלבי רכישת רכב ביבוא אישי. הליווי יהיה משלב בחירת הדגם ועד להבאת הרכב לארץ והעלאתו על כבישי הארץ.

כאשר האזרח המאושר אכן קבל לידיו את רכב חלומותיו בעזרת הסוכנות, לאחר שהשתמש בו או שלא, ומכל סיבה שהיא החליט למכור אותו, השאלה העולה היא- האם ניתן למכור רכב ביבוא אישי? או שמא על רכב כזה חלות הגבלות מסוימות? ואם מותר, כן כיצד עושים זאת? באילו תנאים?

הבשורה היא שאכן מותר למכור רכב ביבוא אישי לכל אחד, בדיוק כמו כל רכב רגיל. יחד עם זאת ההגבלה שקיימת היא שרכב שהוא מדגם כזה שמיובא ארצה ביבוא סדיר על ידי יבואנית רשמית, יהיה ניתן למכור לאחר שנה מהיום שבו הוא שוחרר מהמכס. לעומת זאת, רכב שהוא מדגם שלא מיובא ארצה באופן סדיר אלא באופן עצמאי, יהיה מותר למכור אותו רק לאחר שנתיים מיום שהוא שוחרר מהמכס.

ההבדל הזה נובע מכך שמשרד התחבורה עורך הבחנה בין כלי רכב ביבוא אישי והיא: כלי רכב שמשווקים לארץ על ידי יבואנית רשמית, לעומת כלי רכב שמשווקים לארץ על ידי יבואנית שאינה רשמית. בהתאם להבדל זה, משרד התחבורה מנפיק רישיונות שונים, וגם הדרישות לגבי סוגי הרכבים הן שונות, כפי שניתן לראות לעיל  לגבי מכירת רכב ביבוא אישי.

מה נכלל בשירות יבוא אישי רכבים?

יותר ויותר אנשים מבינים שביצוע תהליך יבוא אישי רכבים באמצעות סוכנות הוא משתלם ביותר. הסיבה העיקרית לכך היא שסוכנות ליבוא אישי רכבים הינה מתמחה בתחום היבוא, ואילו האזרח המעוניין לייבא את הרכב, לרוב אינו מתמצא בתהליך כלל. היתרון הראשון בכך שתהליך יבוא אישי רכבים נעשה באמצעות סוכנות הוא בכך שהוא מתבצע באופן מהיר, ללא טרחה וכאב ראש ובצורה מקצועית.

כאשר עוסקים בתהליך יבוא אישי באמצעות סוכנות, השאלה המתבקשת היא מה נכלל בשירות יבוא אישי רכבים? להלן נסקור את השירותים הקיימים בסוכנות העוסקת ביבוא אישי רכבים:

1. ליווי של סוכן אישי- סוכנות יבוא אישי רכבים מעמידה ללקוחותיה סוכן אישי. היתרון הגדול הוא שסוכן זה הינו מקצועי בתחום ובעל ניסיון רב. תפקידו של הסוכן האישי ללוות את הלקוח בכל אחד משלבי התהליך של יבוא אישי רכבים. הסוכן מסייע ללקוח מהשלב שבו הוא בוחר את רכב חלומותיו ועד לשלב חתימת העסקה והבאת הרכב לארץ. בגלל המומחיות של הסוכן הוא מציג את העסקה ללקוח בצורה הבהירה ביותר ומנחה אותו לצעדים הנכונים והמשתלמים ביותר. כך למשל יסייע ללקוח באיתור דגמים נדירים יותר, יוכל לייעץ בשלבים השונים, ולטפל באופן מהיר בבקשה שלו.

2. עמידה מול רשויות- שירות נוסף של הסוכנות ליבוא אישי רכבים החשוב גם הוא העמידה מול רשויות השלטון. תהליך יבוא אישי רכבים דורש תהליכי בירוקרטיה מורכבים, כמו גם עמידה מול הרשויות הן בארץ והן בחו"ל. תהליך זה עלול להיות מסובך ומורכב לסוכנות שאינה מנוסה, ובפרט לאזרח הפשוט. בעזרת סוכנות ליבוא אישי רכבים התהליך הופך להיות קל ומהיר מתמיד. הסוכנות המומחית בכל שלבי ההתנהלות מול הרשויות, מבצעת את העניין ומייצגת נאמנה את הלקוח על הצד הטוב ביותר.

3. אפשרויות מימון- סוכנות ליבוא אישי רכבים מציעה לרוב גם אפשרויות של אחוזי מימון גבוהים של הרכב. מימון עלויות היבוא יכול להגיע עד 80% מעלויות היבוא. הסוכנות מבצעת את המימון במשותף עם גופים פיננסיים הקיימים במשק, בכפוף לגוף המממן, ולפי שערי המטבע ורמת האבזור של הרכב.

ייבוא רכב בעל הנעה חשמלית

על פי התקנות והנהלים של משרד התחבורה כל עולה חדש תושב חוזר או תושב רשאי לייבא רכבים בייבוא אישי. יש לדעת כי ייבוא אישי רכבים הינו הליך מורכב הדורש בקיאות וידע רב בתהליכים השונים. לפיכך, לפני שניגשים לתהליך רכישת רכבים בייבוא אישי יש להכיר היטב את הנהלים, המגבלות, הכללים השונים, התשלומים, ולמעשה את כל התהליך מבחירת הרכב ועד לשחרורו מהמכס.

ייבוא רכב בעל הנעה חשמלית במסגרת ייבוא אישי רכבים דומה לכל תהליך ייבוא אישי, אך בגלל הייחודיות שברכב זה מתוקף היותו בעל הנעה חשמלית, ישנם כללים נוספים המלווים את התהליך. במידה ומדובר בייבוא רכב בעל הנעה חשמלית למטרות שיווק , על התהליך להיות בכפוף לצו הפיקוח על מצרכים ושירותים תשל"ט (1978), צו ייבוא חופשי תשל"ח (1978) ונוהלי היבוא. כמו כן הרכב המבוקש לייבוא חייב ברישיון ייבוא.

לצורך ייבוא אישי ורישום של רכב בעל הנעה חשמלית במסגרת ייבוא אישי רכבים, צריכים להתקיים התנאים הבאים:

א. סוג הרכב יהיה בעל הנעה חשמלית. כלומר- הרכב יופעל על ידי מנוע חשמלי, כאשר המנוע יופעל באמצעות אנרגיה חשמלית ממצברים או תאי דלק.

ב. בדומה לדרישה על הרכבים בייבוא אישי, על הרכב המיובא יעמוד בדרישות החובה הישראליות כפי שפרסם משרד התחבורה. מערכת ההנעה החשמלית של הרכב צריכה לעמוד בתקנים הבינלאומיים או התקנים של יצרן הרכב עם אישור של מעבדה מוסמכת שמאושרת על ידי האיחוד האירופי (EC) להנעה חשמלית. בטופס דרישות החובה יכללו הפרטים הבאים: סוג המצברים, מהירות מקסימלית, תוצר מערכת ההנעה החשמלית.

ג. כמו כן יש להמציא אישור מטעם מעבדה מוסמכת. האישור יהיה על התאמת הממיר שמחבר בין הרכב לחשמל לסוג המצבר ברכב ולרשת החשמל הביתית או אחרת בישראל.

ד. לצורך רישום הרכב המיובא במסגרת ייבוא אישי רכבים, על הרכב לעמוד בבדיקות על ידי מחלקת התקינה. הרישום יהיה בכפוף לעמידת הרכב בפקודת תעבורה ותקנותיה.

יבוא רכב אספנות

במסגרת רכישת רכבים בייבוא אישי, רשאי כל תושב במדינת ישראל לייבא אף רכב אספנות. רכב אספנות הינו רכב נוסעים פרטי מסוג M1 , אופנוע או רכב מסחרי עד 4 טון, שחלפו לכל הפחות 30 שנה ממעוד הייצור שלו. כמו כן ברישיון הרכב צריך להיות מצוין שהרכב הינו רכב אספנות. על מנת לייבא רכבים מסוג זה יש צורך בקבלת רישיון ובעמידה בכללים מסוימים שיפורטו להלן.

על מנת לייבא רכב אספנות במסגרת רכישת רכבים בייבוא אישי יש להשיג רישיון ייבוא לרכב עוד לפני שהוא מגיע לארץ. על מנת לקבל רישיון ייבוא יש להגיש בקשה לרישיון ייבוא רכב אספנות, ולעמוד במספר תנאים מסוימים כפי שיפורטו להלן.

על פי תקנות התעבורה 281 (א):

א. רישיון רכב אספנות תקף למשך ששה חודשים, כאשר על בעל הרכב להציג תעודה אחת לשנה.

ב. לרכב צריכה להיות לוחיות זיהוי מסדרה שתיוחד לרכב האספנות על ידי משרד הרישוי.

ג. אין להניע את רכב האספנות בין השעות 7:00 עד 9:00 בבוקר בימים א'- ה' שאינם חג או מועד.

ד. המייבא את רכב האספנות לא ישתמש בו לצורך עסקיו.

ה. השימוש ברכב האספנות יהיה אישי ולא ייעשה בו מסחר.

על מנת להבטיח שמייבא רכב האספנות בתהליך של ייבוא אישי רכבים עומד בתנאים שפורטו לעיל, עליו להמציא תצהיר שחתום בפני עורך דין. בתצהיר, תהיה הצהרה של מייבא הרכב על הנושאים הבאים:

א. הרכב ישמש את המייבא שימוש אישי ומשפחתי.

ב. המבקש אינו: עוסק מורשה, עוסק זעיר ושותף בשותפות בלתי רשומה.

ג. ידוע למבקש כי תוגבל העברת בעלות של רכב לתקופה של שלוש שנים.

כמו כן על מבקש רישיון ייבוא רכב אספנות במסגרת ייבוא אישי רכבים להוכיח במסמכים כי הרכב הוא מעל 30 שנים. כמו כן הוא יצטרך להוכיח את כל הפרטים הדרושים לרישום בפני הממונה על התקינה, כגון: קביעת נפח המנוע, חומר טכני, מפרט טכני של הרכב ועוד. מבקש הרישיון יצרף לבקשתו אף צילומים ברורים של חזית וצד הרכב אותו הוא מעוניין לייבא בכדי שיהיה נין לראות את מצבו הכללי ואת מיקום ההגה ברכב. נציין כי רכב עם הגה ימני אסור בייבוא, כמו גם רכב פרטי עם מנוע דיזל. כמו כן מבקש רישיון הייבוא יצטרך להמציא הוכחה ממוסך מורשה המתחייב לתחזק את רכב האספנות.